Atletul Raul Crecan, la un pas de o premieră sălăjeană

Sportivul antrenat de Nelian Ianchiş are şanse mari să participe la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie considerată mai importantă decât Campionatul Mondial rezervat juniorilor

Rezultatele obţinute de Raul Crecan în prima jumătate a acestui an, în special performanţa înregistrată la Campionatul Naţional Şcolar i-au determinat pe oficialii Federaţiei Române de Atletism să-l convoace pe sportivul zălăuan, în premieră, la lotul naţional de cadeţi.
Sportivul pregătit de Nelian Ianchiş se află în primul an al categoriei de juniori II, iar la Campionatul Naţional Şcolar s-a clasat pe locul cinci în proba de 3.000 de metri, terminând cursa cu timpul de opt minute, 56 de secunde şi 38 de sutimi. „Nu locul, ci timpul pe care Raul l-a înregistrat la finalul cursei i-au determinat pe cei din federaţie să-l convoace la lotul naţional”, a explicat antrenorul Nelian Ianchiş.
Scopul convocării la lotul naţional este participarea la ediţia din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programat în perioada 14 – 19 iulie, la Utrech (Olanda), competiţie considerată ai importantă decât Campionatul Mondial rezervat juniorilor.
Participarea lui Raul Crecan la concursul din Olanda ar fi o premieră pentru atletismul sălăjean, având în vedere că, de când a fost modificat regulamentul competiţiei, niciun atlet din judeţ nu a mai alergat la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Locul III la etapa a II-a a Naţionalelor

Raul Crecan a luat startul duminică în cursa de 3.000 metri plat din cadrul etapei a II-a a Campionatului Naţional de atletism, rezervat juniorilor II. Chiar dacă a terminat cursa pe poziţia a III-a, timpul înregistrat nu a mai fost la fel de bun ca la Naţionalele Şcolare, Crecan parcurgând cei 3.000 de metri în nouă minute, nouă secunde şi 52 de sutimi.
Cel mai bun timp a fost înregistrat de buzoianul Bogdan Bălăşoiu (8:48,19), urmat de Cristian Stoean, de la CSS Târgovişte (8:56,16).
De la CSS Zalău au mai participat Cristian Maghear şi Andrei Oneş, ultimul fiind încă junior III. În proba de 3.000 de metri, Oneş s-a clasat pe locul 17, în timp ce Maghear a ocupat locul 20 în proba de 400 de metri – serii şi locul 12 în proba de 200 de metri.

Leave a Comment